Posted by Suleyman on Mar 15, 2017 in blog, Uncategorized | 0 comments
En basit tabirle göz içinde bulunan sıvının basıncının yükselmesine göz tansiyonu (glokom) denir. Verilere göre, göz hekimlerine başvuran her 11 hastanın birinde göz tansiyonu tespit edilmektedir. Dahası tüm görme kayıplarının yüzde 25’ini göz tansiyonu oluşturmaktadır. Her yaşta görülebilen göz tansiyonu hastalığı, erken dönemde farkedilemezse eğer yapılacak tedavilerde başarı oranı düşük seyretmekte ve ilerleyen görme kayıpları ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı göz tansiyonu herkes tarafından dikkate alınıp göz muayene kontrolleri ihmal edilmemelidir.
Sinsi seyredip, aniden ortaya çıkabilir
Göz tansiyonu birçok hastada hiçbir bulgu vermeden aniden ortaya çıkmaktadır. Göz içerisindeki sıvının devamlı bir şekilde yenilenmesi için göz içi kanallarının her zaman açık olması gerekmektedir. Nedeni şu ana kadar tam olarak anlaşılamasa da bazı insanlarda bu kanallar zamanla tıkanmakta ve göz içindeki sıvı dışarı aktarılamamaktadır.Başta sinirler olmak üzere gözün anatomisi bu basınç artışından etkilenmekte ve ani görme kayıpları ortaya çıkmaktadır.
Kimler risk altında
Görme bulanıklığı, gözde kırmızılık ve ağrı şikayetleriniz birden başlarsa eğer vakit kaybetmeden hemen bir doktora başvurmalısınız. Hemen ilaç tedavisine başlayıp ardından cerrahi işlemi planlamak gerekmektedir.Aksi takdirde geri dönülmez görme kayıpları kaçınılmazdır. Bu vahim durumun önüne geçebilmenin en önemli tedbiri yıllık göz muayenesini ihmal etmemektir.
Huzurlu ve keyifli pazarlar…
Leave a Reply